torstai 25. elokuuta 2022

Vanhojen omenapuiden leikkauspalvelumme tiedottaa syksyisesti: Ison omenapuun / kirsikkapuun / luumupuun harvennusleikkaukset 1.5 tuntia Pihatyöt puutarhatyöt Tampere Lempäälä Kangasala Nokia Ylöjärvi Valkeakoski

Ison omenapuun / kirsikkapuun / luumupuun harvennusleikkaukset 1.5 tuntia Pihatyöt puutarhatyöt Tampere Lempäälä Kangasala Nokia Ylöjärvi Talonmiespalvelu@gmail.com 

Omenapuiden leikkauspalvelumme tiedottaa: Leikkaamme omenapuut, erilaiset muut pihapuut, tienvarsipuut ja pensaat puutarhuri Lehdon yli 44 vuoden kokemuksella Tampereen Pirkanmaan alueella, olen toki käynyt Lammilla ja Hämeenlinnassakin leikkaamassa omenapuita. Apuna Olavilla on sota-aikojen laulun tapaan "tahto rautainen, kunto kuolematon" tarvittaessa lisäksi apumies, jos sellaista tarvitaan tuntihinnoiteltuna kohteen mukaan.
Teemme puiden, pensaitten, ruohikoiden leikkauksia niin yksityispihoilla, taloyhtiöitten, yritysten ja laitosten kiinteistöillä / tonteilla.

Ohessa video Stihl HT135 käytössäni:
 

Ulottuvuutta on 3 metrin teleskooppisahana, sekä 390 cm Stihl HT135 oksasahana, molemmat näkyvät kuvassa alla:

Ensimmäinen omenapuu Lempäälässä 1.8.2022 oli niin kuollut, ettei muuta kuin tyvestä poikki kun oli isommat oksistot ensin leikattu Talonmiespalvelu@gmail.com

Yksityisasiakkailta ensisijassa käteisellä edetään kohteissa, koska ei kuulu toimialaan pankki-,eikä luototustoiminta.
Yhteisöt pääsevät asiakkaaksi maksamalla ennakkomaksun tilille joko puolet arvioidusta tai koko summan katselmuksen jälkeen.

Ohessa normaali asiakasvastaukseni kyselyyn Tampere Pirkanmaa talousalueella:

Morjes arvon omenapuiden leikkauksia kaipaava tiedustelija. Ohessa arvioitani. Vahvistatko tilauksen, niin katsotaan yhteisiä aikatauluja?

Kysymäsi työ minulle rutiinia ja hoituu luontevasti kun olen kohteessa. Mutta ilmeistä on että latvustoja pitänee madaltaa ja harventaa, muun leikkauksen ohessa. En suosi kevätleikkauksia, mutta leikkaan kun asiakkaat haluavat. Keväiset leikkaukset kiihdyttävät kasvua ja vuosikasvujen ryöpsähdyksiä, monet haluavat siitä huolimatta. Toki keväisinkin vaurio- ja kuolleet oksistot voi sumeilematta leikata.

Kuvien perusteella maksimi 1/3 ohjesäännöllä omenapuiden oksistojen pudotuksia per puu. Vuosien kokemuksella totean että jos asiakas näkee että leikkausten tarve on niin ei se siitä kummene käymällä vaan aloittamalla toimet samantien. Suositushan on että joka vuosi hieman harvennellaan ja poistellaan hankaavia, vaurioituneita oksistoja sekä vuosikasvaimia, jotta puu pysyy hyvänä hedelmäpuuna.

Minimiarvio n tunti per puu 55€ x 4 = 220€ + 50€ teleskooppisahan ymv työkalukorvaus + 50€ siirtymäkorvaus (voin puolet siirtymä ja työkalukorvauksesta kirjata työksi niin saat 60% x 270€ =162€ takaisin vero.fi kotitalousvähennyksen kautta.

Kun saavun kohteeseen niin tuolla summalla käteisellä aloitan. Kun näen kohteen lähempää alhaalta ylöspäin niin näkyy joko hyvä tai karu todellisuus paremmin ja kerron puukohtaiset arvioni aloittaen mainitun mukaan.
Saattaa olla paikallaan kun kohteessa näkee paremmin niin jopa 6-7 tuntia. Joten varaa käteistä ko tapaan?
Jos 7 t = 7 x 55€ =385 + 50€ työkalut + 50€ siirtymä = 485€ käteisellä katselmuksen yhteydessä esim mainittu 4 t ensin ja edetään jos ollaan sitä mieltä niin lisää?
Luumupuusta arvio ja leikkaukset samoin heti kun näkee ja mitä sovitaan. Luupuulle ainoa järkevä tapa leikkauksiin on näin syksystä, ei aiemmin.

Paras näkyvyy kun vielä karvan putoilee omenoita ja lehtiä, joka vuosi ajankohta vaihtelee, niin näkee parhaiten heti kuolleet vaurioituneet oksat. 
Toisaalta jollei ongelmana ole lehtien määrä, eikä se että tulee vähät omenatkin ennen aikojaan maahan niin voi aiemminkin.

Nyt tilanne hektinen erilaisia päällekkäisyyksiä elokuun viimeinen viikko: Joten omaa palvelua joudun lykkäämään rapialla viikolla esim 3.9.2022 jälkeiseen aikaan / sitä seuraavalle viikolla / vkn lopulle, sopinee teille? https://www.foreca.fi/Finland/Tampere/10vrk Sää olisi suosiollinen samoin.

Leikattavaa oksistoa kertyy melkoisesti. Jos olisi 1 omenapuu niin sekin ottaisi koville vanhoilla rungoilla isoon kuomulliseen peräkärryyn. Tuosta tulee helposti iso siirtolavallinen. Varaudutaanko jos jollekin viikonlopulle sovitaan niin tilaamaan pihaanne lukuunne siirtolava Pirkkalasta? Risumaksuineen varmaan n. xxx€ pintaan? Häneltä saa tarkan hinnan. Suosittelen kyselemään talkooväkeä viikonloppuun esim makkaranpaistoa simaa ystäville lapsille tmv:lle niin menee oksistot kivuttomasti?
Vai haluatteko itse suoritua oksistojen viennistä omin keinoin?

Pihojen raivaukset oksistojen pudotteluina puiden kaatoina pensaiden alasleikkauksina Tampere Nokia Lempäälä Kangasala Ylöjärvi Pirkanmaa 12.7.2022 Ollaan yhteyksissä?
Olavi 044-3380291 whatsup
talonmiespalvelu@gmail.com

Omenapuu harvennusleikattu. Tamperelainen pihapuutarhuri Tampere tilattavissa Talonmiespalvelu@gmail.com
044-3380291 Käteisellä edetään kohteissa. Kotitalousvähennysoikeus töistäni. Kuitti tilaussähköpostiinne.--------------------------
Vinkkinä isojen pihapuiden kaatoja odottaville, että onnistuu minultakin jos vain on kohteessa tilaa suorakaadolle. On oheinen Stihl ms500i ruiskumoottorilla käytössäni:


Omenapuiden kirsikkapuiden luumupuiden ymv puiden leikkaukset Tampere Pirkanmaa talousalueella. Käteisellä edetään kohteissa.
-----------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti